Flori de Apartament Cele mai Frumoase Flori de Apartament
Viata cu Tine
Inconjoara-te de viata, este excelent sa ai in casa flori, care cresc cu odata cu tine si sub ochii tai, inprospateaza aerul.

Flori De Gradina

Nu exista persoana care sa nu isi doreasca o gradina cu flori. Aceasta este o incantare aproape pentru oricine. Mirosul florilor este renumit pentru  imbunatatirea starii de spirit a unei persoane. O gradina cu flori colorate, schimba aspectul unei case in bine.
In cazul in care v-ati decis sa aveti o gradina de flori, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti despre florile perene si anuale:

Plantele anuale
1. Acestea au o perioada de viata formata din patru etape: crestere, inflorire, seminte si apoi mor in acelasi sezon. Aceasta perioada este de regula de primavara pana toamna. Exista plante care cresc si infloresc in timpul iernii. Cateva plante anuale potrivite pentru gradina: carcimaresele, petuniile si galbenelele. Plantele anuale sunt o investitie buna pentru o gradina, dar sa nu uitam ca ele trebuie schimbate annual.
2. Plantele anulele cele mai potrivite pentru gradina in timpul toamnei si primaverii sunt macul si panselutele.
3. Florile anuale pentru sfarstitul primaverii si toamnei sunt sporul casei si galbenelele.
4.  Exista doua modalitati de a cultiva flori: prin seminte pe care le plantati dumnvoastra dar trebuie sa aveti rabdare pentru a observa rezultate, sau puteti cumpara rasaduri direct inflorite. Exista flori care se dezvolta mai frumos daca sunt plantate ca seminte cum sunt begoniile si petuniile. Toate aceste informatii va pot fi puse la dispozitie de catre centrele de gradinarit specializate.

5. Lumina si umbra sunt doi factori care trebuie asigurati unei flori pentru ca acestea sa creasca si sa se dezvolte santaoase. Printre cele care rezista la umbra se afla begonia si sporul casei.
6. Pentru ca viitoarele plante sa fie santoase, rasadurile cumparate trebuie sa fie si ele santoase. Frunzele rasadurilor pe care le cumparati trebuie sa fie verzi, nu ingalbenite. Este de preferat sa alegeti plante care sunt deja inflorite.

Plante perene
1. Aceste plante se mentin penrtru perioade lungi de timp, chiar ani. In timpul anotimpurilor friguroase radacina acestora ramane vie, iar primavara ele isi fac simtita prezenta. Daca locuiti intr-o zona cu clima blanda, veti avea sanse ca aceste flori sa ramana verzi pe tot parcursul anului.
2. Aceste flori le puteti gasi in florarii, in ghivece de dimensiuni mici in decursul intregului an.
3. Plantarea florilor perene se realizeaza la inceputul toamnei sau al primaverii in ghivece de dimensiuni cat mai mici.
4.  Crinul galben, salvia, muscata sunt specialitati pe care nu toate florariile vi le pot oferi. Cautati si alte surse de procurare a florilor.

5. La fel ca si in cazul plantelor anuale si cele perene trebuie cumparate cu o stare buna de santate, care este data de frunzele verzi si nu galbene.
6. Daca va doriti flori de o anumita culoare, este de preferat sa cumparati plante gata inflorite.

Daca urmati aceste sfaturi, veti avea o gradina de invidiat. Florile sunt extrem de frumoase mai ales atunci cand sunt ingrijite.