Flori de Apartament Cele mai Frumoase Flori de Apartament
Viata cu Tine
Inconjoara-te de viata, este excelent sa ai in casa flori, care cresc cu odata cu tine si sub ochii tai, inprospateaza aerul.

Plante De Apartament

Plantele de apartament sunt mai putin variate decat cele care cresc in gradina. Cele de apartament trebuie sa se adapteze la conditii de umbra, variatii de temperatura etc.
Iata cateva dintre plantele de apartament cu flori sau fara care se adapteaza usor la conditiile de apartament, dezvoltandu-se si crescand sanatoase:

1.Ficusul – pana nu demult era cunoscut cel cu frunze verzi si lucioase dar acum, exista o mare varietate de ficusi, printre care si cel cu marmoratii albe. Ficusul necesita multa apa, dar excesul acesteia poate duce la caderea frunzelor. Fertilizarea lui are loc de primavara pana toamna cu ajutorul ingrasamintelor. Pentru a obtine noi plante, trebuie utilizate fragmentele de tulpina cu una sau doua frunze.

2.Yucca – aceasta planta prefera locurile calduroase, dar iarna are nevoie de o temperatura mai scazuta. In timpul anotimpurilor calduroase ea trebuie udata de doua ori pe saptamana, iar in timpul iernii doar de doua ori pe luna. Odata cu imbatranirea plantei frunzele sale se ingalbenesc si cad.

3.Trandafirul chinezesc – pentru a inflori are nevoie de lumina abundenta, dar este de preferat sa se evite soarele puternic din timpul verii. Tot in timpul verii necesita zilnic pulverizare pe frunze. Se uda frecvent, iar primavara se taie pentru a-i corecta forma si a-i stimula inflorirea.

4.Violetele africane – originare din Africa si au culoare albasatra sau alba. Perioada lor de inflorire este primavara si toamna, dar exista si exceptii atunci cand pot fi inflorite pe tot parcursul anului. Necesita si o pauza care se face prin eliminarea bobocilor. Este de preferat ca aceasta planta de apartament sa nu fie expusa direct la lumina soarelui, iar in momentul in care o udati sa nu ii udati frunzele.

5. Singoniu - Se dezvolta de obicei in locuri luminoase dar ii plac si cele umbrite. Este o planta agatoatoare astfel, poate avea ca suport diferite ghivece suspendate si suporturi de diferite forme. Pulverizarea frunzelor si apa frecvent sunt conditii necesare pentru a supravietui de-a lungul verii.

Chiar daca locuiti in apartament, exista plante care pot creste sanatos si va pot face apartamentul mai frumos. Exista plante care infloresc si in apartament si au un miros imbietor.
Plantele de apartament sunt de obicei cele care sunt rezistente si nu nevoie de lumina puternica.